Team Krimpenerwaard

Alpe d’HuZes ’opgeven is geen optie’
 

Ook zo veel bespaard met #BlackFriday. 😃😃😃Geef al uw extra geld een mooie bestemming en doneer vandaag nog € 21,- aan...

Geplaatst door Team Krimpenerwaard op Vrijdag 23 november 2018

Op donderdag 17 mei sluit Team Krimpenerwaard haar acties af met een spetterende Dinnershow in Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek.

Voor €30,00 p.p. krijgt u een heerlijk driegangendiner voorgezet en wordt u tussen de gangen door aangenaam vermaakt. Van dit bedrag komt €20,00 direct ten goede aan Alpe d’Huzes.

Diverse teamleden zullen een optreden verzorgen en de muzikale omlijsting is in handen van pianist Nico Hovius en van drive-in show Friends for Friends.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij verwelkomen u graag 17 mei om 18.30 uur in Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek.

Op naar de top met Team Krimpenerwaard!

 team

Agenda

14 april 2018
18e WZ-Wandeldag
Wandel -en fitestochten

17 mei 2018
Dinnershow in Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek.

 

 

Inmiddels is de sportieve strijd gestreden en zijn de resultaten bekend van “onze club van 13”. Met recht kunnen wij melden dat we het er bijzonder goed van afgebracht hebben.

Het groepsresultaat is:

De lopers:
1 loper 2 beklimmingen en 4 lopers 1 beklimming.

De fietsers:
2 renners hebben 6 beklimmingen voltooid, 1 renner 5 beklimmingen ,4 renners 3 beklimmingen en 1 renner 2 beklimmingen voltooid. Nadat om 02:15u de wekker ging stonden we om 04:15u aan de start van het AD6 avontuur waar we al driekwart jaar naar toe leefden. Om half 5 gestart in het donker en in de regen met de verplichte voor en achter verlichting. Het was zeer indrukwekkend om het lint van duizenden fietsers de Alp op zien gaan. Er stonden ook in iedere bocht heel veel kaarsjes voor de slachtoffers van deze vreselijke ziekte.De beklimmingen waren deze editie vanwege het slechte weer extra zwaar.We hadden te maken met gladheid en kou waardoor een aantal renners minder beklimmingen behaalden dan van te voren verwacht.

De persoonlijke resultaten:

Lopers:
Marja van der veen 2x
Anja Oosterom 1x
Chantal Koster 1x
Ilja Bakker 1x
Erik Rietvelt 1x

Fietsers:
Johan de Langen 6x
Wim Rodenburg 6x
Ad van Herk 5x
Werner de Bruyn 3x
Kees Bakker 3x
Jouke Geurts 3x
Peter van Scheijndel 3x
Esther zanen 2x

Ook in financieel opzicht is er weer een prima resultaat bereikt. De eerste berichten melden een bedrag van ruim 11 miljoen euro (inclusief de € 66.980,50 die wij als team bij elkaar hebben gebracht) en dit zal zeker nog oplopen. We kunnen dus gerust stellen, dat alle deelnemers aan deze monstertocht zowel in sportief als in financieel opzicht dit jaar weer een geweldige prestatie hebben geleverd in de strijd tegen kanker, want “opgeven is geen een optie”!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

De Waard op z'n kop! Dat was het motto van Team Krimpenerwaard die op 8 februari met 10 restaurants een 3 gangen menu presenteerde voor €30.- per couvert.
Daarvan gaat €20.- naar de actie "Opgeven is geen optie" van Alpe d'Huzes / KWF
Meer dan 700 mensen kwamen dineren, de voorlopige opbrengst staat nu op €14.120,-

Team Krimpenerwaard heeft ruim 65.000 euro opgehaald voor het KWF met Alpe d'HuZes 2018!

Wij willen iedereen hartelijk bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag.

TK2

 

Het item van Team Krimpenerwaard start op minuut 38.

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni is het zover! Dan gaan de dertien fietsers en wandelaars de Alpe d'Huez te bedwingen. Samen met het complete Team Krimpenerwaard (verzorgers, familie, etc) en vele andere deelnemers gaan dit twee indrukwekkende en emotionele dagen worden.

Deze dagen zijn op verschillende manieren live te volgen, middels deze website geven wij u later daarover meer informatie.

Agenda

 • Woensdag 6 juni: Alpe d'HuZus 2018 (Zussendag)
 • Het startschot zal om 10.30 uur gegeven worden in Bourg d’Oisans. Finishen kan tot 15.30 uur.
 • Lees hier meer informatie
 • Donderdag 7 juni: Alpe d'HuZes 2018
 • Het startschot zal om 04.30 uur gegeven worden in Bourg d’Oisans. Finishen kan tot 20.00 uur.
 • Lees hier meer informatie

Wilt u nog doneren?

Ga naar de teampagina van Team Krimpenerwaard en doe uw donatie.

De opbrengst is uiteraard geheel bestemd voor Team Krimpenerwaard en dus KWF Kankerbestrijding.

Stamceltransplantatie is de enige kans op genezing bij veel soorten leukemie.

op www.matchis.nl kan je je aanmelden voor stamceldonatie.
Het mooie is dat je in leven een leven kan redden.
Na goedkeuring ontvang je een registratiesetje. Hiermee neem je een beetje wangslijmvlies af met bijgevoegde wattenstaafjes. Na het terugsturen sta je geregristreed in de wereldwijde database van stamceldonoren. De kans dat je ooit match bent is klein. Mocht je de kans krijgen om een leven te redden door je stamcellen te doneren krijg je eerst nog een gezondheidskeuring. In ongeveer 70% van de gevallen worden stamcellen via het bloed afgenomen. Je krijgt dan eerst 5 dgn lang een injectie om stamcellen in je normale bloedbaan te krijgen (zit normaal alleen in je romp). Daarna ga het naar het ziekenhuis waar de stamcellen worden afgenomen. Je kan dit proces vergelijken met geven van bloed voor de bloedbank. Dat is alles wat je moet doen voor het redden van een leven.

Zie ook het interview in onderstaande video op 1:08

KRIMPENERWAARD • De Krimpenerwaard is in juni 2018 met een eigen team vertegenwoordigd tijdens Alpe d'HuZes.
 
Eén van de initiatiefnemers is Egbert van der Veen uit Schoonhoven. Samen met Nico Dullaart tuigde hij Team Krimpenerwaard op, waarbij Wim Rodenburg al snel instroomde. "Wim maakte in 2013 deel uit van het Bergambachtse team 'Met het Hart naar de Top', dat enkele tienduizenden euro's bij elkaar fietste voor KWF Kankerbestrijding, het goede doel van Alpe d'HuZes", licht Egbert toe. "Hij doet samen met enkele voormalige teamgenoten opnieuw mee. Zij hebben veel ervaring met hoe je succesvol acties op kunt zetten, zodat we als team de benodigde financiën bij elkaar kunnen krijgen."

Lees meer: Team Krimpenerwaard gaat ervoor

Samen strijden voor een enorm goed doel.

Op 8 februari zet Team Krimpenerwaard samen met 10 restaurants de Waard op z’n Kop. Eten voor een goed doel: van iedere € 30,00 gaat dankzij de deelnemende restaurants € 20,00 naar de Alpe d’HuZes / KWF Kankerbestrijding. Begin 2018 met een goed doel en reserveer uw plaatsen direct bij het restaurant van uw keuze. Schakel al uw familie, vrienden, bekenden en zakenrelaties in en zorg samen met ons voor een “Full House” in alle deelnemende restaurants!!

Klik op het restaurant van uw keuze voor meer informatie over het restaurant of bel direct een van de onderstaande nummers.

VOL = VOL!!

U kunt kiezen uit:

Eetcafé ‘t Centrum, Bergambacht
0182-353334
Brasserie Springer, Schoonhoven
0182-320690
Golden River, Lekkerkerk
0180-664412
Hof 21, Bergambacht
0182-743061
Hotel Restaurant Belvedère, Schoonhoven
0182-325222
Eetcafé de Nar, Lekkerkerk
0180-664746
Restaurant Lekkerr, Schoonhoven
0182-387449
Restaurant De Nieuwe Polderkeuken, Stolwijk
0182-602016
Eethuys de Waag, Schoonhoven
0182-382959

EXTRA RESTAURANT

Trattoria Casa Caminita, Ouderkerk aan de IJssel
0180-681418

'Geen polder te diep, geen berg te hoog!' is de toepasselijke slogan van Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard.

De dertien fietsers en wandelaars gaan niet alleen proberen op woensdag 6 en donderdag 7 juni de Alpe d'Huez te bedwingen, maar willen ook zoveel mogelijk geld bijeen krijgen voor KWF Kankerbestrijding.

Om hen succes te wensen, maken Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een 'Uitzwaaispecial', die op dinsdag 29 mei verschijnt in de twee Kontakt-edities in de Krimpenerwaard- en Lopikerwaard. In deze speciale uitgave besteden we uitgebreid aandacht aan de groep Krimpenerwaarders. Wie zijn het, waarom doen ze mee aan Alpe d'HuZes, hoe hebben ze zich voorbereid en hoe vaak willen ze de berg op?

U als lezer van Het Kontakt dan wel luisteraar/kijker van RTV Krimpenerwaard kunt het team een duwtje in de rug geven. Voor slechts 10 euro (bedrijven 25 euro) helpt u de teamleden de berg op en vindt u uw (bedrijfs)naam terug op een speciale 'succeswens-pagina'.

U kunt uw donatie ovv 'Uitzwaaispecial' eventueel overmaken op rekeningnummer NL21 RBRB 0706 4136 01 tnv E. van der Veen (vermeld daarbij uw (bedrijfs)naam en vestigings-/woonplaats). Nog makkelijker is een berichtje sturen naar 06-53110867 (Robert van der Hek, Het Kontakt) of 06-29056538 (Egbert van der Veen, Team Krimpenerwaard). Vermeld daarbij weer naam en plaats, en dan krijgt u een betalingslinkje retour.

De opbrengst is uiteraard geheel bestemd voor Team Krimpenerwaard en dus KWF Kankerbestrijding.

Het initiatief tot het Krimpenerwaard-team komt van Nico Dullaart en Egbert van der Veen. Zij vormen het hart van Radio d'HuZes, dat hartverwarmende radio verzorgt vanuit Bourg d'Oisans, het epicentrum van Alpe d'HuZes.
Met een 9 tal radio stations in onze regio verslaan zij al 5 jaar achtereen het evenement. De laatste jaren ook met tv beelden.
Team Krimpenerwaard kreeg gestalte bij de laatste editie in Frankrijk. Toen zij dit opperde was Erik Rietveld heel enthousiast en begon eigenlijk bij thuiskomst al gelijk mensen te ronselen. Hij heeft een groot gedeelte van het team enthousiast gemaakt om zich aan te sluiten.
De laatste jaren was de animo vanuit de regio tanende. Vandaar het plan om een eigen team te beginnen. Mensen schrijven zich als team in, en ze krijgen de ruggensteun van RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt bij het verkrijgen van voldoende publiciteit. Ze kunnen ook gezamenlijk acties opzetten."
Nico en Egbert zullen zich vooral bezighouden met allerlei randzaken die spelen naast het team en zullen ook via RTV Krimpenerwaard en de aangesloten stations zoveel mogelijk de publiciteit zoeken.

Schoonhoven, een historische stad aan de Lek in een mooie groene omgeving: dat is de entourage voor de 18e WZ-Wandeldag. Inmiddels trekt onze wandeltocht honderden wandelaars uit binnen-en buitenland. Zij komen af op de prachtige routes (die elk jaar weer anders zijn) en de goede organisatie.
In het mooie schoolgebouw van CSG Willem de Zwijger bieden wij u een ruime startgelegenheid. Kom ook (weer) en geniet van een dag natuur, stilte en weidse groene uitzichten.

Wandeltochten

De inschrijfkosten zijn € 3,00 zonder herinnering, met sticker of € 4,50 per persoon met herinnering en sticker

Afstanden en starttijden:

50 km  07.30 - 08.30
42 km  08.00 - 10.30
25 km  08.30 - 12.00
20 km  08.30 - 12.00
15 km  09.00 - 14.00
10 km  09.00 - 14.00
06 km  09.00 - 14.00

Tijdens deze dag organiseert Team krimpenerwaart verschillende fietstochten

Fietstochten 20, 40 en 60 km.

Drie afwisselende fietsttochten langs juweeltjes van boerderijen, mooie weides en riviertje de Vlist.
De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon.
Inschrijven en starten kan van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Team Krimpenerwaard Trainingstocht 110 km.

Meefietsen met een rondje over de Oude Lekbrug en de Van Brienenoordbrug. De inschrijfkosten zijn € 10,00 per persoon. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of op de dag zelf tot 10.45 uur. De start is om 11.00 uur.

Back to Top